Обсуждение Положений про координационый совет общественных организаций.

4 февраля 2010 года на сайте были опубликованы Пожелания новому мэру Запорожья от ЗОБО "Созидание", где отражена позиция общественного объединения в отношении необходимых перемен в различных социально-экономических сферах города.

Объявляем адрес дискуссионной площадки:

Параллельно с данным проектом идет обсуждение объединения общественных организаций в единый координационный совет. Данный совет является альтернативой бездействующему ныне Координационному совету Партий и общественных организаций при Горсовете.

Данное разработанное Положение выносится для обсуждения:

«ЗАТВЕРДЖЕНО»
лідерами Громадських організацій
на установчих зборах засновників
«Координаційної ради громадських
об’єднань» м. Запоріжжя

Протокол № 1
від __ січня 2010 року.

За дорученням зборів,
Голова Координаційної ради
_____________/____________/

ПОЛОЖЕННЯ

про Координаційну раду
громадських об’єднань м. Запоріжжя.

м. Запоріжжя, 2010 р.
______________________________________________

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Координаційна рада громадських об’єднань м. Запоріжжя (далі "Координаційна рада”) – дорад-чий орган, створений з метою об’єднання діючих організацій м. Запоріжжя для сприяння вирішенню гро-мадських, політичних, економічних, екологічних, соціальних проблем життєзабезпечення міста, а також для реалізації власних прав та політичних свобод, гарантованих Конституцією України.
1.2. Координаційна рада здійснює свою діяльність на території м. Запоріжжя.
1.3. Координаційна рада діє відповідно до Конституції, керуючись Законами України "Про політич-ні партії” та "Про об’єднання громадян” та цього Положення.
1.4. Координаційна рада створена на невизначений термін.
1.5. Юридична адреса Координаційної ради: 69000, м. Запоріжжя, вул. ________ буд. __.

2. МЕТА І ЗАВДАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ
2.1. Мета діяльності: об’єднання діючих організацій м. Запоріжжя для сприяння вирішенню громад-ських, політичних, економічних, екологічних, соціальних проблем життєзабезпечення міста, а також для реалізації власних прав та політичних свобод гарантованих Конституцією України.
2.2. Основні завдання:
2.2.1. Розробка єдиного підходу у вирішенні основних громадських, політичних, економічних, екологічних, соціальних, правових проблем життя міста.
2.2.2. Відпрацювання погоджених рішень Координаційної ради, щодо проблем життєдіяльності та життєзабезпечення міста.
2.2.3. Здійснення громадського контролю за дотриманням законодавства України, статуту тери-торіальної громади м. Запоріжжя, а також захист політичних та соціальних прав громадян.
2.2.4. Сприяння органам державної влади і місцевого самоврядування у підготовці проектів рі-шень.
2.3. Регулярна організаційна діяльність:
2.3.1. Об’єктивне інформування мешканців міста про роботу Координаційної ради, формування громадської думки в місті, спрямоване на звільнення з посад чиновників, які порушують діюче законодав-ство України.
2.3.2. Підтримка ініціативи, спрямованої на затвердження соціальної стабільності, зростання матеріального добробуту городян та створення умов для здорового способу їх життя.
2.3.3. Сприяння об’єднанню інтелектуального потенціалу міста для захисту екологічних, еко-номічних, соціальних, політичних, прав громадян.
2.3.4. Брати участь у підготовці та проведенні загальноміських заходів, в першу чергу Дня міс-та та Дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників.
2.4. Приміщення та все необхідне для роботи Координаційної ради виділяється міської радою або її виконавчим органом, для сприятливих умов роботи Координаційної ради з органами місцевого самовряду-вання.

3. ПРАВА КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ
3.1. Виступати учасником цивільно-правових відносин, представляти і захищати законні інтереси городян та законні інтереси членів (учасників) Координаційної ради.
3.2. Входити до державних органів та органів місцевого самоврядування з пропозиціями, в т.ч. при формуванні складу органів місцевого самоврядування.
3.3. Звертатися через засоби масової інформації, місцеві телеканали, радіостанції, друковані видання (в першу чергу через газету Запорізької міської ради "Запорозька Січ”) щодо найбільш важливих проблем життєдіяльності міста від імені Координаційної ради з переліком партій та громадських організацій, які не погодилися з прийнятим рішенням.
3.4. Проводити масові заходи (громадські слухання, форуми, збори, мітинги, демонстрації тощо).
3.5. Відстоювати права політичних партій та громадських організацій на рівну участь у виборчому процесі.
3.6. Одержувати від органів державної влади і управління та органів місцевого самоврядування ін-формацію, необхідну для забезпечення діяльності Координаційної ради, стосовно вирішення завдань відпо-відно до затвердженого плану.
3.7. Подавати свої пропозиції до органів державної влади і місцевого самоврядування.
3.8. Використовувати інші права Координаційної ради, які передбачені діючим законодавством, на-перед Законом України "Про об’єднання громадян”.

4. ОРГАНИ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ ТА ЇХ ПОВНОВАЖЕННЯ
4.1. Координаційна рада складається з лідерів громадських організацій міста, не залежно від чисель-ності їх прибічників, а також від методу їх реєстрації.
4.2. Основними формами роботи Координаційної ради є засідання, які проводяться не менш ніж 2 рази на місяць, та робота в робочих групах (відповідно по парних та непарних середах місяця).
4.3. Керівні органи Координаційної ради:
4.3.1. Голова Координаційної ради:
• Може бути переобраним за невиконання своїх повноважень;
• Одна і та ж людина може бути обрана Головою Координаційної ради не більш, як на два терміна поспіль;
• Координує дії щодо виконання затвердженого плану роботи Координаційної ради;
• Спільно з відповідальним і технічним секретарем ради готує в робочому порядку чергове питання по затвердженому порядку денному;
• Веде протоколи засідань Координаційної ради;
• Має право на отримання інформації в органах державної влади і управліннях та ор-ганах місцевого самоврядування, а також у керівних органах політичних партій, громадських організацій міста.

4.3.2. Відповідальний секретар Координаційної ради:
• Погоджує підготовлені матеріали з вимогами діючого законодавства;
• Спільно з головою та технічним секретарем готує матеріали на чергове засідання Координаційної ради;
• Веде протоколи засідань Координаційної ради;

4.3.3. Технічний секретар Координаційної ради:
• Погоджує підготовлені матеріали з вимогами діючого законодавства;
• Спільно з головою та відповідальнім секретарем готує матеріали на чергове засі-дання Координаційної ради, оформлює документацію;
• Веде статистику відвідання засідань членами Координаційної ради;
• Надає технічну допомогу необхідну для роботи Координаційної ради;
• Має право на отримання інформації, необхідної для підготовки планових питань на засідання ради в органах державної влади і управліннях та органах місцевого само-врядування, а також у керівних органах політичних партій, громадських організацій міста.

4.4. Робота Координаційної ради проводиться відповідно до цього Положення та затвердженого плану.
4.5. Чергове засідання готується та проводиться Головою Координаційної ради, або, в разі його від-сутності відповідальним секретарем.
4.6. Рішення Координаційної ради мають характер громадської ініціативи, вони вносяться згідно з Законом України "Про місцеве самоврядування” та дійсним Положенням.

Рішення вважається прийнятим:
• З питань, що делеговані Координаційною радою за згодою більшості присутніх на засіданні керівників політичних партій та громадських організацій міста, якщо на засіданні присутні не менше 60% членів Координаційної ради;
• З питань, визначених повноваженнями загальних зборів керівників політичних партій та громадських організацій міста – за згодою більшості присутніх на засіданні повноважних представників цих організацій, якщо на засіданні присутні не менше 60% членів Координа-ційної ради.

4.7. Координаційна рада співпрацює з депутатським корпусом, виконавчим комітетом міської ради, управліннями, відділами, комітетами, службами, а також з районними адміністраціями міської ради.
4.8. Представники Координаційної ради делегуються на засідання Запорізького міськвиконкому, по-стійні комісії, президію та сесії Запорізької міської ради.

5. УМОВИ І ПОРЯДОК ПРИЙОМУ В ЧЛЕНИ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ ТА ВИБУТТЯ З НЕЇ
5.1. До Координаційної ради приймаються громадські організації.
5.2. Прийняття кандидата в члени Координаційної ради здійснюється за письмовою заявою на чер-говому засіданні Координаційної ради. При цьому від кандидата окрім заяви вимагається документ підтве-рджуючий реєстрацію організації чи (легалізацію).
5.3. Виключення з членів Координаційної ради проводиться:
5.3.1. За індивідуальним рішенням того, хто її хоче покинути, шляхом інформування членів (учасників) на засіданні про мотиви такого рішення, а також письмового повідомлення.
5.3.2. За систематичну неадекватну поведінку на засіданні або по відношенню до колег.
5.3.3. В разі відсутності без поважних причин на засіданнях представника громадської органі-зації протягом більше трьох місяців Координаційна рада більшістю голосів може виключити його зі свого складу.

6. ПРАВА І ОБОВ’ЯЗКИ ЧЛЕНІВ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ
6.1. Член Координаційної ради має право:
6.1.1. Брати участь в усіх видах діяльності і заходах згідно до затвердженого плану.
6.1.2. Обирати і бути обраними у керівний орган Координаційної ради.
6.1.3. Мати свою думку, висувати пропозиції щодо ініціювання будь якого питання для розгля-ду на засіданні Координаційної ради, обговорювати ініційовані питання та робити по ним будь які пропо-зиції для прийняття погоджених рішень.
6.1.4. Звертатися за одержанням наукової, методологічної, методичної, консультативної, орга-нізаційної допомоги до членів Координаційної ради.
6.1.5. Подавати заяви з проханням представляти свої інтереси з предмету діяльності Координа-ційної ради в державних органах влади і органах місцевого самоврядування, у судах, суспільних об’єднаннях, у відносинах з юридичними і фізичними особами, у тому числі закордонними для захисту сво-їх законних прав і свобод.
6.1.6. Вільно вийти зі складу Координаційної ради.
6.2. Члени Координаційної ради зобов’язані:
6.2.1. Члени Координаційної ради зобов’язані брати активну участь у вирішенні та виконанні основних завдань, які стоять перед Координаційною радою, а також активно діяти в усіх напрямках діяль-ності та заходах які проводить Координаційна рада.
6.2.2. Порушувати проблеми та завдання, які потребують прийняття управлінських рішень Ко-ординаційної ради.
6.2.3. При відсутності на зборах і при фізичній можливості (персонально чи через засоби зв’язку, в тому числі в режимі поточного часу) передати свої пропозиції тим, хто бере в них участь.
6.2.4. Вести пропаганду переваг, можливостей та досягнень Координаційній ради.
6.2.5. Не розголошувати інформацію, що може привести до порушення прав чи свобод інших членів (учасників) та Координаційної ради в цілому.
6.3. Координаційна рада зобов’язана:
6.3.1. Розглядати на засіданнях звернення, заяви, пропозиції як організації, так і особисті, що представляють інтереси окремих груп населення міста.
6.3.2. Боротися з порушеннями законів України в усіх проявах.

7. ЗВІТНІСТЬ ТА КОНТРОЛЬ ДІЯЛЬНОСТІ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ
7.1. Інформування про діяльність та прийняті рішення Координаційної ради для городян відбуваєть-ся через інтернет сайт Мерії (http://meria.zp.ua).
7.2. Контроль за діяльністю Координаційної ради відбувається безпосередньо територіальною гро-мадою міста.

8. ПОРЯДОК ВНЕСЕННЯ ЗМІН І ДОПОВНЕНЬ ДО ЦЬОГО ПОЛОЖЕННЯ
8.1. Внесення змін і доповнень до цього Положення затверджується рішенням більшості на засідан-нях членів ради, наступним погодженням з керівництвом міста.
8.2. Ці Положення можуть бути змінені як з накопиченням досвіду роботи, так і в міру зміни за-вдань діяльності.

9. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ
9.1. Припинення діяльності Координаційної ради може бути проведено шляхом її реорганізації або ліквідації (саморозпуску, примусового розпуску) у відповідності з діючим законодавством.

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 1201 | Додав: Oazis | Рейтинг: 0.0/0
А почему "бездействующему координационному совету"? Насколько нам известно его представляют живые и довольно активные люди в городе Запорожье. Что это за инициатива?
Бездействующий потому, что данный совет ничего не решает. Да его представляют живые люди, но эти представители собираются на собрании в 90% случаях для того, чтоб поболтать, посплетничать. Что происходит в запорожском Координационном Совете общественных организаций?

Это моя инициатива, при поддержке руководителей общественных организаций которым просто надоело смотреть на прозябание данного общественного объединения, с помощью которого можно решать серьёзные задачи касательно города и горожан.