Відбір до групи стажування у США за тематикою «Стратегія захисту населення при загрозі виникнення пандемії»
Команда Програми «Громадські зв’язки» запрошує взяти участь у відборі до групи стажування у США за тематикою «Стратегія захисту населення при загрозі виникнення пандемії» в рамках Всеукраїнського конкурсу Програми „Громадські зв’язки”, яка є програмою громадської дипломатії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) .

Для проходження навчального стажування у США буде відібрано групу 10 фахівців з України, які працюють за тематичним напрямком «Стратегія захисту населення при загрозі виникнення пандемії»:
- службові особи центральних, регіональних, місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування;
- представники медичних служб, постачальників медичних послуг (державні, приватні);
- представники громадських (неурядових) організацій, які мають досвід протидії пандемічним загрозам;
- представники дослідницьких інституцій у сфері охорони здоров’я;
- журналісти, які спеціалізуються на питаннях охорони здоров’я.

Програма надаcть можливість українським учасникам та їхнім американським колегам здійснити обмін професійним досвідом і дізнатись про життя громад у Сполучених Штатах. Під час перебування у США учасники проживатимуть у приймаючих сім’ях. Програмою стажування передбачається відвідування американських державних та муніципальних установ, приватних та громадських організацій, які працюють за даним напрямком та мають пряме відношення до тематики програми. Учасники програми візьмуть участь у семінарах, тренінгах та дискусіях.

Метою стажування за тематикою «Стратегія захисту населення при загрозі виникнення пандемії» є вивчення українськими службовцями національного та регіонального рівнів (включно із закладами охорони здоров’я, ветеринарії, надзвичайних ситуацій), представниками громадянського суспільства, дослідницьких інституцій та ЗМІ найкращої практики і стратегій підготовки, реагування на пандемічні загрози у США.

Основне про Програму:
- Орієнтовні терміни стажування: з 07 квітня по 28 квітня 2011 року. Програма триватиме 3 тижні.
- Учасники відбиратимуться шляхом відкритого конкурсу. Деталізовану програму стажування буде розроблено для групи загалом, зважаючи на побажання її учасників.
- Всі витрати покриваються Програмою, окрім тих, що пов’язані із виготовленням закордонного паспорта та подорожами територією України.
- Знання англійської мови не вимагається, упродовж стажування забезпечується переклад.

(!) Останній термін подання анкет – 18 листопада 2010 р (!)

За наявної можливості, ми також хотіли би попросити про Ваше організаційне сприяння у доведенні інформації про Програму Вашим колегам, які відповідають критеріям участі у конкурсному відборі до групи стажування. Ми будемо раді відповісти на будь-які запитання щодо програми стажування.

Команда Програми «Громадські зв’язки» заздалегідь вдячна Вам за усі вжиті заходи!

З повагою,

Олег Целуйко
Координатор Програми «Громадські зв’язки»

PH International